GönderenKonu: GLUTENSİZ İNCE YUMUŞAK EKMEK RULO HALİ  (Okunma sayısı 681 defa)

Vahdet

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 140
  • Üyelik Tarihi: 02-07-2017
GLUTENSİZ İNCE YUMUŞAK EKMEK RULO HALİ
Tarih : 16-04-2018 Saat : 19:48
 MALZEMELER
2 Subardağı Glutensiz un 
1 Subardağı mısır unu 
1 Paket hamur kabartma tozu
2 Yumurta 
3 Yemek kaşığı sıvı yağ 
1 Çay kaşığı tuz 
Biraz susam  
 ve SÜT
YAPILIŞI 
2 Subardağı Glutensiz un
1 Subardağı mısır unu 
1 Paket hamur kabartma tozu 
1 Çay kaşığı tuz bunların hepsini kuru olarak kaşık yardımı ile iyice karıştırın 
2 yumurta ve 3 Yemek kaşığı sıvı yağı ilave ederek yine karıştırın süt ilave ederek iyice karıştırarak kek hamuru kıvamına getirin KARE şeklindeki tepsinizin altını tereyağ veya margarinle yağlayın 
hamuru içine dökün ve iyice eşit şekilde yayın önceden ısıtılmış fırına verin 250 derecede pişirin yaklaşık 20 ila 25 dakikada pişer siz yinede kontrol edin çünkü her fırın aynı olmayabilir    
NOT LAKTOZ ALERJİSİ OLAN ARKADAŞLAR Süt yerine su kullanabilir  
Afiyet olsun. 
Vahdet yanık