GönderenKonu: GLUTENSIZ YUFKA  (Okunma sayısı 1171 defa)

Senem

  • Yetkilendirilmiş Üye
  • İleti: 64
  • Üyelik Tarihi: 26-11-2017
GLUTENSIZ YUFKA
Tarih : 04-05-2019 Saat : 18:03

Malzemeler :
2.5 sb Metvak un
1.5 sb Ege un
1 sb Schär mix it universal 
1 tatli kaşığı tuz
1 yk sıvıyağ 
1 yk sirke
1 tatlı kaşığı xanthaangom
Alabildiği kadar ılık su hemen hemen 1.5 sb. kullandım.
Hamuru iyice yoğurun yogurduktan sonra 3 saat buzdolabında
dinlendirin. Hamuru 6 bölün.
Hamuru nişasta ile acıp üzerine tereyag sürdüm üstüne bir yufka
daha koyup tereyağ sürdüm 4 parmak arası şeritler kestim peynir koyup üçken şekilde katladım.
Üzerine yumurta sarısı sürdüp fırına verdim.
Önceden ısıtılmış fırında 180° kizarana kadar pişirdim.
Afiyet olsun.