GönderenKonu: GLUTENSIZ 1-2-3 Ekmekler  (Okunma sayısı 1443 defa)

Vahdet

  • Site Yöneticisi
  • İleti: 140
  • Üyelik Tarihi: 02-07-2017
GLUTENSIZ 1-2-3 Ekmekler
Tarih : 22-06-2019 Saat : 01:30

GLUTENSIZ 1-2-3 Ekmekler Dışı kıtır kıtır içi yumuşacık. Malzemeler : 250 gr Schär mix b ( 2 sb un ) 210 ml ılık su 2 yk ( 10 gr ) bal yarım paket yaş maya ( 21 gr ) 2 yk ( 10 gr) zeytinyağı 5 gr ( 1 yk )elma sirkesi 5 gr ( 1 tatlı kaşığı) tuz pirinc unu ( ben karabuğday unu kullandim) Yapılışı : Mayayı suyu ve balı bir küçük kaseye alın karıştırın. 5 dk beletip aktive olmasını bekleyin. Kalan malzemeleri yoğurma kabana alın ve mayalısuyu ilave edip hamurunuzu 5 - 8 dk yoğurun. Tegahın üzerine pirinc unu serpin ve hamurunuzu yoğurma kabından çıkarıp tezgahın üstünde bir kac kere hamuru katlayın. Hamurunuzu eşit olarak 5 parçaya bölün. Pirinc unu ile şekil verip tepsinin üstüne yağlı fırın kağıdı serip üzerine aralıklı dizin. Hafif su serpip uzunluğuna keskin bıçak ile yan çizik atın çok az pirinç unu serpin. Tepsiyi fırının ortasına koyun. Alta da bir kasenin içinde sıcak su koyup fırını hemen kapatın. 15 dk 240 derecede pişirin. Ekmekleriniz kıtır şeklini almışsa tamamdır küçük ekmekler daha cabuk pişiyor. Fırın kapağını açıp 2 dk bekleyin fırının ayarını 190 dereceye indirin. Üzerine yağlı kağıt serip tekrar kapatin 20 dk daha pişirin. Küçük ekmekler daha çabuk pişiyor. Not herkesin fırını farklıdır bu yüzden kontrollü pişirin. Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin. Afiyet olsun. Tarif için Sobremesa teşekkür ederim.